با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:
قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.
انوشه انصاری در ۲۱ شهریور ۱۳۴۵ (۱۲ سپتامبر ۱۹۶۶) در مشهد است. او مهندسی ایرانی_آمریکایی، بنیانگذار و رئیس شرکت Prodea Systems می باشد. یکی از دستاوردهای تجاری وی بنیانگذاری و مدیر عاملی شرکتTelecom Technologies است. ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶، روزی است که انوشه به عنوان اولین ایرانی توانست به فضا سفر کند. انصاری چهارمین گردشگر فضایی با بودجه شخصی خود می باشد. به علاوه، او اولین زنی است که با بودجهی شخصی به ایستگاه فضایی بین المللی پرواز کرد. خاطرات انصاری در کتابی با عنوان «رویای من برای ستارگان» به همراه هومر هیکام، نوشته شده است. این کتاب توسط پالگریو مک میلان، در سال ۲۰۱۰ منتشر شد.
در ادامه در compro به زندگی نامه ی این بانوی بزرگ ایرانی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
فهرست مقاله
نوجوانی تا جوانی انصاری
انوشه انصاری متولد شهر مشهد می باشد. مدت کوتاهی پس از تولد او، والدین انوشه به تهران نقل مکان کرد. او در آن سال ها شاهد انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ بود. انوشه در نوجوانی در سال ۱۹۸۴، به ایالات متحده مهاجرت کرد. او علاوه بر زبان فارسی که زبان مادری او است، به زبان های انگلیسی و فرانسوی نیز مسلط می باشد. علاوه بر این، با توجه به تجربه فضانوردی انوشه، او به زبان روسی نیز مسلط می باشد. او از کودکی به فضا و فضانوردی علاقه ی زیادی داشته است. او در آن سال ها همیشه رویای سفر به فضا را در سر می پروراند.
انوشه انصاری دارای مدرک کارشناسی از رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر می باشد. او مدرک خود را در دانشگاه جورج میسون در فیرفکس، ویرجینیا دریافت کرد. انصاری مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز از دانشگاه جورج واشنگتن در واشنگتن دی سی کسب کرده است.
تأسیس شرکت Telecom
انوشه پس از فارغ التحصیلی، کار خود را در MCI شروع کرد. او در آنجا با همسر خود، حمید انصاری آشنا شد. انصاری در سال ۱۹۹۳ ، شوهر و برادر شوهرش را متقاعد کرد تا شرکتی را تأسیس کنند. آن ها با حسابهای پس انداز و بازنشستگی، شرکت Telecom Technologies را تاسیس کردند. حوزه ی فعالیت این شرکت تأمین قطعات مورد نیاز شبکه های کامپیوتری بود.
انوشه انصاری به همراه شوهر و برادر شوهرش این شرکت را در تگزاس تأسیس کردند. تله کام محصولاتی را ارائه می کرد که امکان ادغام شبکه های مخابراتی موجود و شبکه های نسل بعدی را فراهم می کرد. به این صورت که، این شرکت سوئیچ نرم افزاری را ارائه می کرد. این شرکت در سال ۲۰۰۱ توسط سونوز نتورک به ارزش ۱۰٫۸ میلیون سهم Sonus خریداری شد. در نهایت، انصاری معاون رئیس Sonus و مدیر کل بخش جدید Sonus INTelligentIP شد.
با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:
قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.
اولین اقدامات فضایی انوشه انصاری
در سال ۲۰۰۶، پس از فروش شرکت تله کام، انوشه و همسرش Prodea Systems را تاسیس کردند. حوزه ی فعالیت شرکت Prodea مدیریت فناوری و خدمات است. در حال حاضر انصاری رئیس و مدیر این شرکت می باشد. Prodea شرکتی خصوصی است که توسط خانواده انصاری تشکیل شده است. هدف آن ها از تأسیس این شرکت اعزام ناوگانی از فضاپیماهای تجاری به ارتفاعات زیر مداری بود.
انوشه انصاری عضو حلقه چشم انداز بنیاد X PRIZE و همچنین هیئت امنای آن است. او به همراه برادر شوهرش به مناسبت ۴۳امین سالگرد پرواز فضایی زیر مداری آلن شپارد، چند میلیون دلار به بنیاد X PRIZE کمک کرد. پس از این اهدا، جایزه ی X رسماً به نام Ansari X PRIZE تغییر یافت. خانواده انصاری با مشارکتSpace Adventures و آژانس فضایی فدرال روسیه، در ایجاد ناوگان خودروهای فضایی زیرمداری سرمایه گذاری کردند.
پرواز فضایی انوشه انصاری
انصاری به عنوان پشتیبان برای پرواز سایوز به ایستگاه فضایی بین المللی، از طریق Space Adventures، آموزش دید. در ۲۱ آگوست ۲۰۰۶ از نظر پزشکی، یک ماه قبل از پرواز، از ماموریت سایوز TMA-9 محروم شد. با این حال، فردای آن روز انصاری به عنوان خدمه اصلی ارتقا یافت.
انصاری در ماموریت سایوز TMA-9 به همراه فرمانده میخائیل تیرین و مهندس پرواز مایکل لوپز آلگریا به فضا سفر کرد. آن ها دوشنبه ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶، ساعت ۴:۵۹، از بایکونور قزاقستان حرکت کردند. انصاری به عنوان چهارمین جهانگرد فضایی شناخته شد. علاوه بر این او اولین زنی بود که به فضا سفر کرد.
این سفینه فضایی در چهارشنبه ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۶ ، ساعت ۰۵:۲۱ به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شد. انصاری در ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۶، در ساعت ۰۱:۱۳ به وقت محلی UTC روی استپ های قزاقستان فرود آمد.
انوشه انصاری در طول ۹ روز اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی، موافقت کرد که آزمایشهایی را به نمایندگی از آژانس فضایی اروپا انجام دهد. او موفق شد چهار آزمایش را انجام دهد. این تحقیقات عبارتند از:
- تحقیق در مورد مکانیسم های پشت کم خونی
- چگونگی تأثیر تغییرات ماهیچه ها روی کمر درد
- پیامدهای تابش فضایی بر روی خدمه ISS و گونههای مختلف میکروبهای ایستگاه فضایی
- علاوه بر این، انوشه اولین کسی است که وبلاگی را از فضا منتشر کرد.
از اهداف خود دست نکشید
انوشه انصاری در پاسخ به این سؤال که در پرواز فضایی خود امیدوار به دستیابی چه چیزی است گفت: امیدوارم از همه الهام بگیرم؛ به ویژه جوانان در سراسر جهان. در بیشتر کشورهای خاورمیانه کمتر پیش می آید که فرصت های مشابه را به خانم ها دهند. با این حال، من می گویم هیچوقت از هدف خود دست نکشید. ممکن است گاهی اوقات غیر ممکن به نظر برسد. اما من معتقدم که آنها می توانند رویاهایشان را در قلب خود نگه دارند، پرورش دهند و آن ها را به واقعیت تبدیل کنند.
واکنش رسانه ی ایران به پرواز انصاری
این پرواز توسط تلویزیون ملی ایران تحت پوششی کامل قرار گرفت. علاوه بر این، یک روز قبل از سفر به فضا، انوشه انصاری در تلویزیون ملی ایران، با برنامهی نجومی “آسمان شب” مصاحبه کرد. میزبانان برای او آرزوی موفقیت کردند و از طرف ایرانیان از او تشکر کردند. انصاری مورد ستایش روزنامه های ایرانی نظیر همبستگی و جام جم قرار گرفت. مجله نجوم نیز، قبل از سفر وی مصاحبه ای اختصاصی با انصاری منتشر کرد. شهرام یزدان پناه، در وب سایت “علوم فضایی” فارسی، قسمت خاصی را به سفر انوشه به فضا اختصاص داد. او اخبار این سفر را کاملا پوشش داد.
جوایز و افتخارات انوشه انصاری
در ادامه به تعدادی از افتخارات این بانوی بزرگ ایرانی اشاره کرده ایم.
- انصاری افتخارات متعددی نظیر جایزه تعالی کارآفرینی دانشگاه جورج میسون، جایزه پیشرفت تحصیلی فارغ التحصیلان دانشگاه جورج واشنگتن و جایزه سال کارآفرین ارنست را دریافت کرده است.
- Telecom Technologies تحت رهبری انوشه انصاری، به عنوان یکی از ۵۰۰ شرکت در حال رشد سریع شناخته شد.
- او در سال ۲۰۰۱ توسط Working Woman به عنوان برنده جایزه ملی تعالی کارآفرینی ۲۰۰۰، مورد تقدیر قرار گرفت.
- در سال ۲۰۰۹، او اولین جایزه NCWIT Symons Innovator را دریافت کرد. این جایزه سالانه توسط مرکز ملی زنان و فناوری اطلاعات، به افتخار زنان کارآفرین موفق در زمینه فناوری اعطا می شد.
- در سال ۲۰۱۰ ، وی به پاس تلاش های بشردوستانه خود مدال افتخار جزیره الیس را دریافت کرد.
- در سال ۲۰۱۵، انجمن ملی فضایی به دلیل “خدمات به جامعه فضایی” جایزه پیشگام فضایی را به او اهدا کرد.