12 نکته طلایی برای ایجاد محیط کار آرام و بدون تنش

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

داشتن یک محیط کار آرام باعث می شود کارکنان با تمرکز و آرامش بیشتری کار کنند و در نتیجه بازده کاری آنها بالاتر برود. همچین ایجاد یک محیط کار آرام باعث می شود قوه ی ابتکار کارکنان تان تقویت شود و راه حل های کاربردی تری بیابند. در موقعیت های حیاتی و حساس که تنش زا هستند، تصمیمات بهتری بگیرند و لحظاتی را که در محل کارند با شادی و آرامش طی کنند.

اما در دنیای امروز که آهنگ حرکت به سمت تغییرات و پیچیدگی ها و پیشرفت های دیجیتالی و تکنولوژی سرعت زیادی گرفته است، اغلب مشاغل از محیط کار آرام فاصله گرفته اند. یکی دیگر از این عوامل، زمان محدود است که یکی از عناصر مهم رقابتی است. از دست ندادن تغییرات روز افزون دنیا در کنار انجام چندین کار بصورت همزمان و ضرب العجل هایی که گاه به صوت ناخواسته ایجاد می شود، همه و همه باعث می شوند که به نظر برسد رسیدن به یک محیط کار آرام سخت ترین کار دنیا باشد. برای چگونگی مقابله با عواملی که از ایجاد یک محیط کار آرام جلوگیری می کنند می توان راه حل های زیر را به کار برد:

فهرست مقاله

12 نکته طلایی برای ایجاد محیط کار آرام و بدون تنش

1- روزتان را با آرامش شروع کنید

برای اجتناب از چیزهایی که ممکن است منجر به استرس شما شود مثل دیر رسیدن به سرویس، آماده کردن کودکان برای مدرسه، انجام دادن کارهای خانه و یا گیر کردن در ترافیک، زمان بیدار شدن خود و رسیدگی به کارها را طوری تنظیم کنید که کمی زودتر خیالتان راحت شود. در نتیجه با نگرشی مثبت و آرامش بیشتر خیال از خانه خارج شوید. روحیه مثبت شما در یک محیط کار آرام به دیگران نیز منتقل خواهد شد.

12 نکته طلایی برای ایجاد محیط کار آرام و بدون تنش

2- من ایده آل تان را بنویسید

دست به کار نوشتن شوید و  تمام خصوصیاتی که شما را به «من رویایی تان» تبدیل می کند را بنویسید. درباره ی آدمی که واقعا دوست دارید باشید بنویسید. درباره اینکه در شرایطی که تحت فشار هستید چگونه آرامشتان را حفظ می کنید بنویسید. سپس هر روز صبح این نوشته تان را مرور کنید و در طول روز سعی کنید به آن فکر کنید و اجازه دهید به بخش ثابتی از وجودتان تبدیل شود. آرام آرام این خصوصیات در رفتار شما رخنه کرده و با گذشت زمان به من رویایی تان نزدیک خواهید شد.

3- فضای کارتان را متناسب تر کنید

فضای  فیزیکی محل کار از قبیل صندلی، ارتفاع میز، محل قرار گرفتن و چینش وسایلی مانند رایانه و کمدها و … در ایجاد و یا ازبین بردن محیط کار آرام برای شما بسیار موثر است. مهیا کردن وسایل ضروری و راحت در اتاق شما، شغلتان را به امری لذت بخش تبدیل خواهد کرد.

4- ابهام کاری تان را رفع کنید

ابهام داشتن در وظایفتان باعث می شود مدام دچار استرس شوید که با چه درخواستی روبه رو خواهید شد و یا اکنون وقت انجام چه کاری است. چه تصمیمی باید بگیرید و یا از چه چیزی اجتناب کنید.

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

دانستن به میزان کافی در مورد کارتان و انتظارات دیگران از شما باعث می شود الزامات کاری برایتان روشن شود و به هنگام کار، محیط کار آرام و بهتری را تجربه کنید؛ چرا که به راحتی می توانید وظایف و زمانتان را سازماندهی کنید.

5- برنامه ریزی لازمه داشتن محیط کار آرام است

هرگز برنامه ریزی را فراموش نکنید. پس از اینکه به حد کافی به وظایفتان اشراف پیدا کردید، با طراحی یک برنامه ی کاربردی، کارهایتان را سازماندهی کنید تا هم از تحت فشار بودن حاصل از در هم بودن کارها و هم از دقیقه نودی بودن و هرج و مرج و تنش رها شوید.

با برنامه ریزی می توانید کارها و اهداف بزرگ را به اهداف کوچکتر و در دسترس تر تبدیل کنید و با آرامش، بدون خسته شدن و از دست دادن انرژی به آنها دست پیدا کنید. در نتیجه کارهایتان به تعویق نمی افتند و محیط کار آرام و لذت بخش تری را تجربه خواهید کرد.

6- با رئیس تان ارتباط خوبی داشته باشید

با مدیر یا کارفرمای خود ارتباط درست و همدلانه ای برقرار کنید، اهل مذاکره و گفت وگو با او باشید، اجازه ندهید هیچ ابهام و یا سوال و احیانا دلخوری ای بین تان باقی بماند، بلافاصله نسبت به رفع آن و روشن کردن ابهامات اقدام کنید.

بدانید که او نیز مثل شما خانواده ای دارد و در فضای شخصی خودش مثل شما دغدغه هایی دارد. مثلا او را وقتی در خانه است یا مثلا به فرزندش رسیدگی می کند تصور کنید؛ در این صورت او را از خود دور نمی بینید و برایتان شخص تهدید آمیزی نخواهد بود. اینگونه همیشه بر کارتان تسلط خواهید داشت و در محیط کارتان آرامش بیشتری حاکم خواهد بود.

7- کار تیمی انجام دهید

برای حفظ سلامت فکری و آرامش در محل کار و در حین انجام کار، یکی از بهترین پیشنهادها محول کردن بعضی کارها به دیگران در قالب یک تیم کاری است. در تیم کاری به دلیل تقسیم وظایف و محدود بودن وظیفه ی هر کسی، بیشترین دقت و تمرکز صرف انجام کارها خواهد شد. ضمنا برخی وظایف که دیگران تخصص بیشتری در آن دارند و یا قابل واگذاری و انجام توسط دیگران است، باعث می شود شما بتوانید با انرژی و وقت بیشتری به امور خود برسید.

علاوه بر این در یک تیم، به همان مقدار که به انجام شدن کارها می توان رسیدگی کرد، به ارتباط خوب و تآثیرات آن بر دیگران هم بیندیشید. این نحوه ارتباطات در محیط کاری، باعث از بین رفتن سوءتفاهمات و ایجاد یک جو دوستانه می شود که منجر به ایجاد یک محیط کار آرام خواهد شد.

8- استراحت کنید

چرخه کارآمدی و بازدهی مغز انسان، به گونه ای است که بعد از هر 90 دقیقه فعالیت، به چند دقیقه استراحت و آرامش نیاز دارد. یک استراحت سه تا هفت دقیقه ای که تمرکز و انرژی شما را بازگرداند، کافی است تا بتوانید مجددا به فعالیت خود باز گردید. عدم استراحت و پیوسته کاری، خستگی به همراه داشته و خلق و خوی شما را تحت تآثیر قرار می دهد. برای داشتن یک محیط کار آرام حتما این کار را انجام دهید.

بعد از اتمام یک کار و قبل از آغاز کار دیگر هم چند دقیقه ای استراحت کنید، همین چند دقیقه می تواند آمادگی شما را برای کار بعدی مهیا کند. بین دو جلسه ملاقات حداقل 15 دقیقه فاصله بگذارید تا هم از فشار عصبی خود بکاهید و هم کیفیت حضور شما در ملاقات بعدی بالا برود.

شما می توانید در دقایق استراحتتان، لحظات و تجربیات خوشی را که داشته اید به یاد بیاورید و با مرور آنها خود را آرام کنید. نوشیدنی های ارامش بخش مانند چای یا قهوه بنوشید و یا دقایقی چشمانتان را ببندید و سکوت کنید.

12 نکته طلایی برای ایجاد محیط کار آرام و بدون تنش

9- در مواقع لزوم با قاطعیت نه بگویید!

به انتظارات و خواسته های دیگران، که غیر منطقی بوده و شما اغلب به خاطر رودربایستی یا عدم داشتن اعتماد به نفس کافی به آنها جواب مثبت داده اید، نه بگویید. این  خواسته ها علی رغم اینکه وظیفه شما نیست و مسئولیتی در قبال آن ندارید می تواند شما را از وظایف خودتان باز دارد و یا موجب اختلال در آنها شود و نهایتا شما را در استرس قرار دهد.

در شرایط موجه هیچ گاه در گفتن «نه» تآمل نکنید و به فکر آرامش درونی خود و محیط کار آرام تان باشید!

10- تامل کنید

در شرایط بحرانی و یا موقعیت هایی که فشار عصبی و یا کاری زیاد می شود، ابتدا حتما اندکی درنگ کنید و با چشمانی باز و هوشیارانه به همه چیز نگاه کنید، وضعیت را به خوبی بسنجید تا بفهمید دقیقا در کجا قرار گرفته اید؟ چه راه حل هایی در دسترس شما وجود دارد؟ کدام راه حل برایتان منفعت بیشتری را در عین کمترین ضرر به همراه خواهد داشت؟ از چه کسانی می توانید درخواست کمک کنید؟

در چنین مواقعی افراد با تجربه در چنین شرایطی را شناسایی کرده و حتما از آنها مشورت بخواهید. چه بسا همین تامل اندک شما را از اینکه موقعیتتان را بدتر کنید نجات داده و به سلامت از آن عبور کنید. پیش آمدن بحران ها و یا تنش ها گاهی اجتناب نا پذیرند و این تامل و آرامش شما است که می تواند شما را در یک محیط کار آرام و بدون دردسر قرار دهد.

11- از حواشی اجتناب کنید

برخی افراد در محیط کارشان مدام دنبال حواشی اند و اغلب به درگیری ها و اختلافات دامن می زنند. این افراد را بشناسید و تا جایی که می توانید از آنها دوری کنید و صرفا یک رابطه ی رسمی با آنها داشته باشید. درگیر شدن در شایعت و منازعات، تعادل هیجانی شما را بر هم می زند. شما را درگیر برخی عواطف زود گذری می کند که ممکن است منجر به بروز رفتار نادرستی از شما شود و نهایتا اعتبار شما در محیط کاری خدشه دار شود. ضمنا فراموش نکنید که هیچ گاه عقاید مذهبی و یا سیاسی خود را با حالتی پرخاشگرانه ابراز نکنید. که مبادا منجر به جبهه گیری علیه شما بشود.

12- مثبت اندیش باشید

پیدا کردن جنبه های مثبت در هر امری، کار راحتی نیست. اما اگر همیشه سعی کنید به دنبال آنها باشید، ذهن شما به کار می افتد و تبدیل به بک عادت در شما می شود. پیش آمدن موقعیت هایی که منجر به ناراحتی و آزار شما بشود غیر قابل کنترل است. اما این شمایید که برای حفظ آرامشتان باید به دنبال جنبه های روشن آن بگردید و به خودتان این فرصت را بدهید که بتوانید بهترین نتیجه را از شرایط پیش آمده بگیرید.

با همراهی پیشروان کسب و کار ؛ کشتی بادبانی کسب و کار خود را در تلاطم امواج بازار با انگیزه و لذت تا مقصد مطلوب رهبری کنید.

پست قبلیNext Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 56 = 59