با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:
قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.
داستان زندگی ثروت , موفقیت , بیوگرافی , میلیاردر شدن پاول دورف
«پاول دورف» (Pavel Durov) وقتی به همراه برادرش نیکلای در سال 2006 شبکهی اجتماعی VK را راه انداخت فکرش را هم نمیکرد روزی بزرگترین شبکه اجتماعی اروپایی شود. محبوبیت این شبکه در زادگاهش به جایی رسید که VK را فیسبوک و خودش را مارک زاکربرگ روسیه لقب دادند. اما همین محبوبیت در کشوری با فضای سیاسی بسته، مهمترین تفاوت آندو را باعث شد؛ یکی (زاکربرگ) در بستر فراهمِ میهنش پلههای ترقی را طی کرد و به جایگاه شایستهای رسید، دیگری (پاول) از طرف حکومت کشورش تحت پیگرد قرار گرفت و ناگزیر وطنش را ترک کرد و نفی بلد شد.
اما در دهکدهی جهانی امروزین با زور نمیتوان جلوی استعدادها را گرفت. زاکربرگ روسها از کشوری جزیرهای به نام فدراسیون «سنت کیتس و نویس» (Saint Kitts and Nevis) تابعیت گرفته تا از مزاحمتهای کرملین در امان باشد. او به کاری که در روسیه شروع کرده بود ادامه داد. پاول در سال 2013 و کمی پیش از مهاجرت، به کمک برادرش که پروتکل امن MTProto را ساخته بود یک اپلیکیشن پیامرسان به نام تلگرام (Telegram) درست کرد، اپلیکیشنی که بهتازگی جشن 100 میلیون کاربر فعالش را گرفته و بهسرعت در حال رشد است.
«پاول والریویچ دورُف» (Pavel Valeryevich Durov) در اکتبر 1984 در سن پترزبورگ روسیه به دنیا آمد اما بیشتر کودکیاش در شهر زیبای تورین در ایتالیا سپری شد. پدرش دکتر والری دورف، لغتشناس بود و در ایتالیا کار میکرد. پاول هم در همانجا به یک مدرسهی ایتالیایی فرستاده شد؛ اما بعد از بازگشت به روسیه در سال 2001، تحصیلاتش را در سن پترزبورگ ادامه داد و نهایتا در رشتهی پدرش از دانشگاه همان شهر با رتبهی اول فارغالتحصیل شد. او بعدها در سال 2012 داستان زندگیاش را در کتابی به نام « کد پاول دورُف» (Code of Pavel Durov) آورد.
دورُف جوان و پرتوان در سال 2006 وقتیکه فقط 22 سال داشت بنای VKontakte را گذاشت که بعدا بهصورت VK درآمد. در مدتزمانی که او و برادرش این وبگاه را اداره میکردند، شرکتشان به ارزش 3 میلیارد دلار رسید. در سال 2011 به خاطر مخالفتهای پاول با سیاستهای جریان حاکم، نیروهای امنیتی روسیه خانهی او در سن پترزبورگ را محاصره کردند ولی ماجرا بعد از یک ساعت فیصله پیدا کرد.
در دسامبر 2013 پاول را مجبور کردند 12 درصد از سهام شرکتش را به «ایوان تاورین» (Ivan Tavrin) صاحب Mail.ru، یکی از بزرگترین شرکتهای اینترنتی روسیه بفروشد. در پی این واگذاری، تاورین هم در رد و بدلی فرمایشی، این 12 درصد را به شرکت متبوعش داد تا در مجموع، با سهمی که پیشتر طی سرمایهگذاری روی VK در اختیار داشت، 52 درصد از سهام VK و متعاقبا کنترل آن را بر عهده بگیرد. چندی بعد هم سهام باقی مانده به مالکیت mail.ru درآمد تا بهتنهایی صاحب این شبکهی اجتماعی شود تا تحت فرمان دولت روسیه عمل کند.
پاوِل دورُف، در 2013 میلادی بعد از اتفاقاتی که برای شبکهی اجتماعیاش افتاد به اتفاق برادرش نیکلای، اپ پیامرسان تلگرام را راه انداخت. اما تجارب VK به او یاد داده بود که نباید مقر جدیدش را در روسیه انتخاب کند؛ بهاینترتیب تلگرام در برلین آلمان بنا شد. برای رسیدن به ادعای «سریعتر و ایمنتر» دو لایهی رمزگذاری برای اپلیکیشن استفاده کرد. امنیت تلگرام آنقدر مورد توجه بوده که گفته میشود حتی اعضای داعش نیز کاربر تلگرام هستند. البته تا مدتها پاول از منظر کسبوکار به تلگرام نگاه نکرد و همین چند وقت پیش هم یک میلیون دلار دیگر از سرمایهی شخصیاش را برای ادامهی کار آن هزینه کرد.
دورف در اول آوریل 2014 تحت فشار از هیات مدیرهی شرکتش، VK، استعفا داد. در 16ام همان ماه وقتی ماموران اطلاعاتی روسیه مشخصات تظاهراتکنندگان اوکراینی را در ماجرای جزیرهی «کریمه» خواستند، پاول نهتنها از دادن آنها خودداری کرد بلکه در صفحهی شخصیاش در شبکهی اجتماعی VK از این درخواست پرده برداشت و آن را غیرقانونی دانست.
با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:
قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.
در 21ام آوریل همان سال او را از مدیر عاملی کنار گذاشتند. شرکت مدعی شد این تصمیم بعد از درخواست استعفای او از هیات مدیره گرفته شد؛ خودِ دورف بعدا اعلام کرد شرکتش بهوسیلهی افراد وابسته به حکومت تصاحب شده بود و چارهای جز ترک آن نداشت. در نهایت پاول دورف ناخواسته مجبور به مهاجرت از وطن شد؛ او بعد از خروج از خاک روسیه به رسانهها گفت برنامهای برای بازگشت ندارد و معتقد است در شرایط کنونی کشورش آمادگی کسبوکارهای اینترنتی را ندارد.
دورف با سرمایهگذاری 250 هزار دلاری در صنعت شکر «سنت کیتس و نِویس» شهروندی این کشور را گرفت و حدود 300 میلیون دلار از داراییهای نقدیاش را هم در بانکهای سوییس گذاشت تا از دستدرازی دولت روسیه مصون باشد.
پاول دورف خود را یک فعال سیاسی، آزادیخواه و گیاهخوار میداند. در 27 سالگی و در سال 2011 یک میلیون دلار به بنیاد ویکیپدیا کمک کرد. در سال 2014 به عنوان مستعدترین رهبر زیر 30 سال در اروپای شمالی شناخته شد. جسارت پاول در جو امنیتی روسیه مثالزدنی بود؛ او حتی در جریان افشاگریهای «ادوارد اسنودن» در سال 2013 به او پیشنهاد کار داد تا برای توسعهی نرمافزارهای امنیتی با هم همکاری کنند.
شخصیت و صحبتهای جنجالی پاول دورف اغلب مورد توجه رسانهها قرار میگیرد. طرز لباس پوشیدنش و علاقهی زیادش به فیلم ماتریکس همیشه سوژهی خبرنگاران است. او یک بار در مصاحبهای با وبگاه TechCrunch گفت: «اگر بخواهم خیلی ساده بگویم، مهم نیست چند اپ پیامرسان دیگر وجود دارد چون همهشان [به جز تلگرام] بیخود هستند.» پاول به دلایل امنیتی و علاقهی شخصی پیوسته در سفر است. از عکسهایی که در صفحهی اینستاگراماش میگذارد معلوم است دستی هم در عکاسی دارد. او حفظ امنیت و حریم شخصی را بیقیمت میداند و چند اتفاق تروریستی را عاملی برای تغییر در مسیری که پیش گرفته نمیبیند.
به عقیدهی پاول تهدیدات حریم شخصی بسیار بیشتر و خطرناکتر از تهدیدهای تروریستی هستند. او در مصاحبهای با CNN دربارهی این موضوع که تلگرام پیامرسان مورد علاقهی اعضای دولت اسلامی عراق و شام (داعش) است و در حملات تروریستی اروپا از آن استفاده کرده گفت: «این بخش تاریک فناوری است؛… افزودن یک در پشتی روی اپهای رمزگذاریشده بیشتر به کمک تروریستها میآید [تا نیروهای امنیتی]». او معتقد است همانطور که اپل در برابر خواستهی سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا (سیا) کوتاه نیامد و قفل آیفون مورد نظر آنها را باز نکرد، اپلیکیشن پیامرسانی مانند تلگرام که مدعی اولویت دادن به امنیت است هم نباید وارد چنین بازی خطرناکی شود. چراکه در دنیای دیجیتال اگر راه نفوذی برای نیروهای امنیتی گذاشته شود قطعا سوء استفادهکنندگان هم قادر به استفاده از آن خواهند بود.
البته آقای دورف در بستن شبکههای تلگرامی که تبلیغات گروههای تروریستی یا غیر اخلاقی میکنند با دولتها همکاری میکند؛ ولی این به معنای در اختیار گذاشتن راهی برای دسترسی ماموران دولتها نیست؛ البته لااقل فعلا اینطور است، چراکه شایعات زیادی از دیدارهای مدیر عامل گوگل، ساندار پیچای، با او به گوش میرسد و این که ظاهرا پیشنهاد 1 میلیارد دلاری برای خرید تلگرام مطرح شده. باید دید در صورت انجام این خرید، با سابقهی نه چندان درخشان گوگل در حراست از حریم خصوصی کاربران، چه اتفاقی برای آرمان «سریعتر و ایمنتر» تلگرام خواهد افتاد.
با همراهی پیشروان کسب و کار ؛ کشتی بادبانی کسب و کار خود را در تلاطم امواج بازار با انگیزه و لذت تا مقصد مطلوب رهبری کنید.