مینو محرز

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

مینو محرز متولد ۳۰ دی ۱۳۲۶ در تهران است. این بانوی کار آفرین در سال ۱۳۴۲ از دبیرستان فارغ‌التحصیل شد و در همان سال رشته پزشکی را در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران آغاز کرد. بعد از اتمام دوره عمومی پزشکی خود در سال ۱۳۴۹ در رشته تخصصی عفونی ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۵۲ موفق به اخذ مدرک در رشته تخصصی عفونی از دانشگاه علوم پزشکی تهران شد.

وی پس از کسب تخصص، فعالیت خود را در یک دفتر خصوصی آغاز کرد تا اینکه در سال ۱۳۶۴ به عنوان استاد دانشگاه در دانشکده علوم پزشکی وارد دانشگاه تهران شد. او عضو هیئت علمی و استاد بازنشسته گروه عفونی در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی است. دکتر مینو اکنون عضو گروه توسعه رهنمودها و عضو کرسی شورای برنامه ریزی بهداشت یونسکو است. در ادامه با ما در compro باشید تا با بانو مینو محرز بیشتر آشنا شوید.

فهرست مقاله

ازدواج با دکتر شمیمی

مینو محرز در سال ۱۳۵۰ وقتی در سن ۲۴ سالگی بود با دکتر کوروش شمیمی که ۳۰ سال سن داشت، ازدواج کرد. ثمره این ازدواج یک پسر و یک دختر است. پسر مینو محرز فارغ التحصیل رشته متالوژی دانشگاه شریف ساکن کشور آمریکا بوده و دختر او دکترای محیط زیست دارد و در استرالیا زندگی می‌کند.

همسر مینو محرز

دکتر کوروش شمیمی متولد ۱۳۲۰ در تهران، فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی و تخصص جراحی عمومی بوده که با بانو مینو محرز در دانشگاه آشنا شد.

مینو محرز

افتخارات مینو محرز

مینو محرز پزشک، رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران (IRCHA)، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران است. وی متخصص بیماری‌های عفونی است و زمینه اصلی فعالیتش ایدز می‌باشد. این بانو به عنوان کارشناس سازمان جهانی بهداشت دربارهٔ بیماری ایدز در ایران و منطقه مدیترانه شرقی پژوهش می‌کند و از سال ۱۳۹۴ که مرکز تحقیقات ایدز ایران (IRCHA) راه اندازی شد، ریاست آن را بر عهده دارد. او با دانشگاه سانفرانسیسکو روی برنامه‌ای برای شناسایی الگوهای رفتار جنسی پرخطر کار کرده است.

مینو محرز دو کتاب تألیف کرده است. همچنین او چهار کتاب در زمینه پزشکی ترجمه کرده‌ و ۴۱ مقاله در نشریات فارسی و ۶۰ مقاله در نشریات بین‌المللی منتشر کرده‌است.

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

مینو محرز عضو گروه تدوین کننده دستورالعمل درمانی (گاید لاین) های کشوری است. او اکنون مدیریت «پروژه ساخت واکسن کرونا در ایران» را برعهده دارد.

مبارزه با ایدز

در دهه گذشته، پروژه اصلی او توسعه یک “داروی تعدیل کننده ایمنی” (IMOD) بوده است، یک داروی گیاهی که با تقویت سیستم ایمنی از افرادی که قبلاً به HIV آلوده شده‌اند از گسترش ایدز محافظت می‌کند. به گفته انستیتو پاستور ایران، این دارو از هفت گیاه دارویی «کاملاً بومی» ایرانی تشکیل شده است. پس از آنالیز کامل سم شناسی اجزاء در یکی از بهترین آزمایشگاه‌های سم شناسی در مسکو، همان آنالیز در یک آزمایشگاه ایرانی تکرار شد.

مقامات بهداشتی ایران از کار دکتر محرز تمجید کرده‌اند و سال گذشته رئیس جمهور روحانی جایزه معتبر علمی ملی را به وی اهدا کرد. او نه تنها باید با ایدز مبارزه می‌کرد، بلکه باید با جهل، تعصبات یک جامعه سنتی و کاستی‌های سیاست‌های بهداشت ملی در برخورد با بیماری‌های عفونی مسری نیز مبارزه می‌کرد.

او در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۰۷ گفت: “من اولین دکتری در ایران بودم که در آن زمان به موضوع ایدز توجه کردم (تقریباً ۲۰ سال پیش).”

دکتر محراز می‌گوید: «عدم آگاهی، ترس از بیماری را در بیماران مبتلا به آن ایجاد می‌کند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد مبتلا به ایدز به هیچ کس، حتی نزدیک‌ترین افراد بیماری خود را بروز نمی‌دهند. برخی از افراد مبتلا به این بیماری در ایران حتی به مادر و پدر خود هم نمی‌گویند و برخی دیگر فقط به والدین و خواهر و برادر خود می گویند.»

مینو محرز

دکتر محرز می‌گوید حتی برخی از والدین هستند که از بیماری فرزندان خود اطلاع دارند و با این حال ترجیح می‌دهند به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه نکنند. در حالی که محرز می‌پذیرد که این امر تا حدی به دلیل کمبود دانش و تحصیلات است، اما فکر می‌کند که این امر به این واقعیت مربوط است که ایران یک کشور اسلامی است.

سنت اسلامی ما انکار این بیماری را تشویق می‌کند. کشورهای اسلامی دوست ندارند افشا کنند که رفتارهای جنسی نامناسب دارند و دوست ندارند درباره آن بحث کنند. به عنوان مثال، مقامات ترجیح می‌دهند در مورد انتقال بیماری ایدز از طریق خون صحبت کنند. دکتر محرز می‌گوید: «چرا در مورد یک را انتقال ثانویه بحث می‌کنید؟ علت اصلی انتقال ایدز تماس جنسی است. چرا در این مورد با جوانان صحبت نمی‌کنیم و آن‌ها را آگاه نمی‌سازیم؟»

دکتر محراز علیرغم موانعی که با آن روبه‌رو بوده، تحولی در این زمینه ایجاد کرده است و او حتی توانسته حمایت برخی از روحانیون برتر ایران را در تلاش‌های خود برای مبارزه با ایدز، هم از نظر بیماری و هم از نظر عوامل اجتماعی که به گسترش آن کمک می‌کند، جلب کند.

فهرست مسیولیت های اجرایی مینو محرز

فعالیت‌های بانو مینو محرز تا کنون به صورت موردی به شرح زیر می‌باشد:

  • رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران (IRCHA)
  • قائم مقام انجمن حمایت از بیماری‌های عفونی
  • عضو شورای برنامه‌ریزی کرسی یونسکو در زمینه آموزش سلامت
  • عضو گروه تدوین کننده دستورالعمل درمانی (گاید لاینهای) کشوری
  • عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • عضو هیئت تحریریه فصلنامه علمی پژوهشی طب انتظامی
  • عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا (۱۳۹۹_۲۰۲۰)
  • عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران
  • عضو هیئت ممتحنه برد و ارزش یابی متخصصین بیماریهای عفونی ایران
  • سردبیر مجله بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران
  • عضو گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی
  • عضو کمیته کشوری بیماری ایدز
  • عضو کمیته کشوری بیماریهای سل و تب مالت

مینو محرز

جایزه‌ها و افتخارات

مینو محرز در طول فعالیت‌های خود جایزه‌های بسیاری را دریافت کرده است که از جمله این جوایز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جایزه ملی علامه طباطبایی (دوره سوم در سال ۱۳۹۳)
  • پزشک نمونه از طرف سازمان نظام پزشکی
  • تقدیر از طرف وزیر بهداشت به پاس تلاش در برگزاری آزمون‌های رشته‌های تخصصی
  • رتبه اول در پانزدهمین جشنواره رازی (مرکز تحقیقات ایدز ایران)
  • جایزه بنیاد البرز به‌عنوان دانشمند برتر در سال ۱۳۹۸
  • تقدیرنامه از دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مشارکت در برنامه‌های آموزشی

جمع بندی

در سال‌های اخیر بانوان سرزمین ایران همپای مردان، توانسته‌اند افتخارات بسیاری را در حوزه‌های مختلف کسب کنند. خانم دکتر مینو محرز نیز یکی از بانوهای افتخار آفرین ایرانی است که در حوزه‌های مختلف از جمله ایدز فعالیت‌های مختلفی داشته است.

پست قبلیNext Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 87 = 90