مسعود قره خانی

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

مسعود قره خانی سیاستمداری ایرانی نروژی است که از سال ۲۰۱۷ به عنوان عضو پارلمان و از سال ۲۰۲۱ به عنوان رئیس پارلمان نروژ مشغول به فعالیت است. او یکی از اعضای حزب کارگر نروژ و نخستین مهاجر در تاریخ این کشور است که به سمت ریاست پارلمان منصوب شده است. قره خانی همچنین به عنوان یکی از محبوب‌ترین سیاستمداران کشور نروژ شناخته می‌شود. او که اکنون ۴۰ ساله است از سنین کودکی به همراه خانواده‌اش به نروژ مهاجرت کرد و بیشترین سال‌های زندگی خود را در این کشور گذرانده است. در ادامه به شرحی از زندگی شخصی و کاری او می‌پردازیم. با ما در compro همراه باشید.

کودکی و سال‌های نخستین زندگی

مسعود قره خانی در ۲۲ سپتامبر سال ۱۹۸۲ میلادی در تهران دیده به جهان گشود. او به همراه خانوداه خود در سال ۱۹۸۷ یعنی زمانی که وی ۵ ساله بود به نروژ مهاجرت کرد. مهاجرت آن‌ها در زمان جریان جنگ ایران و عراق انجام شد و می‌توان گفت که فرار از جنگ دلیل اصلی این مهاجرت بود. قره خانی در این باره گفته است: پس از یک سفر طولانی، خانواده سه نفره ما تنها با یک دلار در جیب، به نروژ آمدند. او در شهر Skotselv در Øvre Eiker بزرگ شد. پدر او بیژن قره خانی نیز یک سیاستمدار و فعال سندیکای کارگری بود.

خانواده مسعود قره خانی اصالتاً اهل پیرانشهر در استان آذربایجان غربی هستند. قره خانی تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان محلی Rosthaug گذراند و در کالج Gjøvik برای تحصیل در رشته رادیوگرافی ثبت نام کرد. او تحصیلات خود در این رشته را ادامه داد و در نهایت به عنوان رادیولوژیست فارغ‌التحصیل شد. او از ابتدا وارد دنیای سیاست نشد و شغل اولیه او مرتبط با رشته تحصیلی‌اش بود. پس از اتمام تحصیلاتش، وی در بیمارستان Blefjell مشغول به کار شد. به صورت کلی او از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ در بیمارستان‌های مختلفی به عنوان رادیولوژیست فعالیت می‌کرده است.

مسعود قره خانی

حیات سیاسی مسعود قره خانی

قره خانی رهبری سازمان جوانان حزب کارگر در بوسکرود را از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ بر عهده داشت. او همچنین در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ به عنوان دبیرکل حزب کارگر Buskeru مشغول به کار بود. نخستین حضور و فعالیت جدی او در دنیای سیاست را می‌توان در سال ۲۰۰۹ مشاهده کرد. قره خانی در این سال به عنوان معاون نماینده در انتخابات پارلمان برگزیده شد. حدود ۲ سال پس از حضور در پارلمان؛ یعنی در سال ۲۰۱۱، او به دنبال سخنرانی اثرگذارش در باره مسیر خود از تهران تا درامن (Drammen) مورد تحسن و تشویق حضار قرار گرفت؛ به صورتی که آن‌ها پس از اتمام سخنرانی، قره خانی را ایستاده تشویق کردند.

مسعود قره خانی می‌خواست به عنوان نخستین مهاجر از کشوری غیر غربی برای سمت شهرداری در نروژ انتخاب شود. از همین روی، او در سال ۲۰۱۱ به عنوان نماینده حزب کارگر برای اخذ مقام شهرداری شهر درامن در انتخابات شرکت کرد. در نهایت او در مسیر رقابت بر سر کرسی شهرداری موفق نشد و در برابر Tore Opdal Hansen از حزب محافظه کار شکست خورد.

کمپین انتخاباتی او به دنبال سخنان مطبوعات درباره ازدواج او با زنی در ایران لطمه خورد. البته، قره خانی رقبای خود را به دلیل تلاش برای لکه دار کردن نام وی سرزنش نمود. نخست وزیر کشور نروژ، پنس استولتنبرگ (Jens Stoltenberg) از مسعود قره خانی به عنوان یک «استعداد خارق‌العاده سیاسی» و «یک داستان موفقیت در جامعه نروژ» یاد کرده است.

یکی از حوزه‌هایی که او در جریان رقابتش برای سمت شهرداری به آن توجه بسیاری داشت، سالمندان بودند. او با اشاره به فرهنگ پدربزرگ و مادربزرگ خود از اهمیت توجه و احترام به افراد مسن در جامعه سخن گفت. بخشی از سخنرانی او چنین بود:« پدربزرگم که ۸۶ سال دارد، می‌گوید که کیفیت جامعه را نحوهٔ مراقبت از سالمندان تعیین می‌کند. در حزب کارگر درامن، ما اکنون به وضوح می‌گوییم که نوبت به افراد مسن رسیده‌است، افراد مسن در درامن، باید ارزشمندی خود را احساس کنند.

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

در نهایت، این‌ها همان کسانی هستند که جامعهٔ رو به رفاه امروز را شکل داده‌اند. رفاهی که در رأس جوامع مرفه جهان قرار دارد. رفاهی که به من و نسل‌های آینده امکانات باورنکردنی بخشیده است».

مسعود قره خانی

مسعود قره خانی و ریاست استورتینگ

استورتینگ یا استورتینگه در زبان نروژی به معنای شورای بزرگ است و در حقیقت اشاره به مجلس این کشور دارد. این پارلمان در شهر اسلو واقع شده و ۱۶۹ عضو دارد که هر چهار سال از طریق انتخابات تعیین می‌شوند. همان‌گونه که پیش از این نیز اشاره کردیم، قره خانی در سال ۲۰۲۱ موفق شد به سمت ریاست این سازمان دست پیدا کند. این امر را می‌توان مهم‌ترین دستاورد سیاسی قره خانی به شمار آورد.

در ۲۴ نوامبر سال ۲۰۲۱، حزب کارگر نروژ، مسعود قره خانی را به عنوان نامزدی برای جانشینی رئیس سابق پارلمان، اوا کریستین (Eva Kristin) اعلام کرد. دلیل جایگزینی رئیس قبلی پارلمان یک جریان رسوایی به دلیل استفاده از امکاناتی مسکونی بود که کریستین واجد شرایط آن نبود. قره خانی یک روز بعد و از طریق رأی‌گیری به صورت رسمی انتخاب شد تا به عنوان نخستین مهاجر در جایگاه رئیس پارلمان قرار بگیرد.

در تاریخ هفتم دسامبر، او دستوری مبنی بر تحقیق و بررسی مزایای رفاهی همه اعضای پارلمان ابلاغ کرد. او همچنین تقاضا کرد تا روند ارائه نتایج سریع‌تر به انجام برسد و اختیارات کمیته بررسی را افزایش داد و خواست که یافته‌های آن‌ها تا تابستان آینده ارائه شوند. مسعود قره خانی معتقد بود که این اقدام درست و عادلانه است و با حمایت رهبران پارلمان رو به رو شد.

در تاریخ دهم دسامبر او پیشنهادی مبنی بر تعلیق حقوق نمایندگان استورتینگ به مدت یک سال را ارائه کرد. بنا به سخنان وی این کار قدمی درست برای شرایط کنونی بود. قره خانی در این باره گفت :من موضع حزب را روز پنج‌شنبه اعلام کردم. ما معتقدیم تا زمانی که کمیته موضوع حقوق‌های جاری را بررسی کرده و کمیته استورتینگ رویکردهای نمایندگان را بازبینی می‌کند، اقدام صحیح این است که جریان فعلی پرداخت‌های نمایندگان را تا اطلاع ثانوی تعلیق کنیم».

پنج روز بعد و در تاریخ ۱۵ دسامبر، مسعود قره خانی قانون جدیدی را مربوط به نحوه استفاده اعضای پارلمان از امکانات مسکونی ارائه داد. او گفت که قوانین باید کاملاً شفاف باشند و امکان سوء برداشت از آن‌ها وجود نداشته باشد. او همچنین توضیح داد که این شفافیت به این معنا است که اگر شما مالک یا مستأجر منزلی در محوطه ۴۰ کیلومتری اسلو هستید که روزانه از آن استفاده می‌کنید، واجد شرایط استفاده از امکانات مسکونی نخواهید بود. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم دلیل استعفای رئیس قبلی پارلمان، سوء استفاده او از همین امکانات بود. در نتیجه، قره خانی اصلاح قوانین مربوط به این موضوع و جلوگیری از موارد مشابه را در اولویت کار قرار داد.

مسعود قره خانی

اطلاعات دقیقی از درآمد یا ثروت مسعود قره خانی در دست نیست. اما به صورت کلی ارزش خالص او حدود ۱٫۵ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. او پس از برگزیده شدن برای ریاست پارلمان درباره برنامه‌های خود گفت که تلاش می‌کند از این فرصت برای مواجهه با مشکلات سیاسی مختلف استفاده کند. برای مثال، مسائلی مانند سیاست یکپارچه سازی و مراقبت بهتر از سالمندان.

زندگی شخصی مسعود قره خانی

قره خانی در سال ۲۰۱۰ با همسرش سالومه یا سالی عباسیان ازدواج کرد. حدود ۱۱ سال از زندگی این زوج می‌گذرد و آن‌ها هنوز با یکدیگر زندگی می‌کنند. ازدواج این زوج طی مراسمی خصوصی در ترکیه صورت گرفت. آن‌ها در حال حاضر در محله Assiden در شهر درامن نروژ زندگی می‌کنند. حاصل این ازدواج یک پسر به نام سام است.

سخن پایانی

در این مطلب تلاش کردیم با ذکر خلاصه ای از زندگی قره خانی، یکی از مهاجران و سیاستمداران موفق ایرانی، همراه شما باشیم. امیدواریم از مطالعه این بیوگرافی لذت برده باشید.

پست قبلیNext Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 7 =