مقیمی

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

سیده فاطمه مقیمی در شهریور سال ۱۳۳۷ به دنیا آمده است. او اصالتاً اهل رشت، اما بزرگ شده تهران است. پدر و مادر او هر دو استخدام اداره آمورزش پروش بودند. او دومین دختر خانواده‌ای 6 نفره بود. خانواده‌اش از نظر مالی وضعیتی متوسط داشتند. نام او اکنون در میان میلیاردهای ایران که چندی پیش منتشر شد، در رتبه هشتم قرار دارد آمده است. او پبا زبان‌های انگلیسی و ترکی آشنایی کامل دارد.

سرگذشت سیده فاطمه مقیمی

دکتر سیده فاطمه مقیمی در سال ۱۳۵۸ در یک شرکت حمل ‌و نقل بین‌المللی ابتدا در بخش ترجمه و بعد در بخش کامیون داری به مدت 3 سال مشغول به کار شد. بعد از مدتی آن شرکت تعطیل شد، اما چون او علاقه بسیاری به این کار پیدا کرده بود، تصمیم گرفت تا در شرکتی مشابه وارد کار شود. با قابلیت‌هایی که پیدا کرده بود، توانست ظرف مدت کوتاهی مدیر داخلی یک شرکت حمل و نقل که ۱۵۰ کامیون در اختیار داشت، بشود. این فعالیت تا سال ۱۳۶۲ ادامه پیدا کرد. خانم دکتر سیده فاطمه مقیمی به کار کردن عشق می‌ورزد و روزانه ۱۶ تا ۱۸ ساعت مشغول به فعالیت و کار است. او حتی در تمام مدت بارداری به موقع سرکار حاضر بود و در زمان وضع حمل مستقیماً از محل کار به بیمارستان منتقل شد.

او در سال ۱۳۶۱ تصمیم گرفت که کار مستقلی را شروع کند. او به وزارت خانه مربوطه مراجعه و تقاضانامه تأسیس شرکت حمل و نقل بین المللی را ارائه داد. او در این مسیر با ناباوری و تمسخر روبرو و بارها تقاضانامه‌اش مردود شد. این تصمیم تا مرحلهٔ اجرایی شدن دو سال طول کشید و در 21 آبان ماه سال ۱۳۶۳ خانم دکتر مقمی اولین شرکت خود را به ثبت رساند. از همان زمان تاکنون بدون وقفه در رشته‌های مختلف به تحصیل و تدریس و کارآفرینی و امورعام المنفعه مبتنی بر کارآفرینی پرداخته ‌است.

او کار خود را از یک اتاق در دفتر کار همسرش آغاز کرد. او به صورت مستمر و 24 ساعته تلاش می‌کرد تا شرکت خود را توسغع دهد. به زودی محل بزرگتری را نیاز شد و ۱۲ متر تبدیل به یک واحد ۱۲۰ متری شد و تعداد پرسنل نیز افزایش یافت.

بعد از آن سفرهای بین شهریسیده فاطمه مقیمی آغاز شد و او نسبت به احداث نمایندگی در کلیه مرزهای ورودی و خروجی کشور و همچنین شهرهای بزرگ که بخصوص گمرک مرزی داشتند، اقدام کرد. همچنین او سفر به کشورهای اروپایی را آغاز و نسبت به اخذ نمایندگی از کشورهای مختلف اقدام کرد. سیده فاطمه مقیمی در سال ۱۳۶۸ به عنوان اولین زن پس از انقلاب گواهینامه پایه یکم رانندگی دریافت کند.

فاطمه مقیمی هر روز بعد از بیدار شدن از خواب، یک سری کارهای روزمره را انجام می‌دهد. صبحانه می‌خورد و بعد به همراه همسر از خانه خارج می‌شود. ساختمانی را که او و همسرش در آن مشغول به کار هستند، خود او با تجربیاتی که در درشته مهندسی عمران کسب کرده است، طراحی کرده و ساخته است. او روز را با کارهای شرکت، تماس‌ها، ملاقات‌ها و… به آخر می‌رساند. او تنها زن عضو اتاق بازرگانی تهران و نیز رییس شورای زنان بازرگان و عضو انجمن زنان کارآفرین است.

سیده فاطمه مقیمی، هم‌اکنون عضو شورای دبیران و مشاوران مجلهٔ پنجرهٔ خلاقیت است. او مقالاتی در زمینهٔ کارآفرینی بانوان در این مجله منتشر می‌کند. مقیمی دارای تبعه دو ملیتی ایرانی و کانادایی است. اکنون خانم دکتر مقمی صاحب دو فرزند و ساکن تهران است.

قایق زندگی  با انتخاب دکتر یاوریان به عنوان مربی خود:

قایق بادبانی زندگی خود را در تلاطم امواج روزگار با لذت و اطمینان تا ساحل آرامش مطلوب به پیش برانید.

 

مصاحبه با خانم دکتر فاطمه مقیمی

خانم دکتر سیده فاطمه مقیمی در طی یک مصاحبه کوتاه می‌گوید: «من دومین دختر از چهار دختر خانواده‌ای که وضع متوسطی داشتند، بودم. دیپلم که گرفتم رشته‌ی مهندسی عمران دانشکده فنی قبول شدم. خودم جراحی دوست داشتم، اما پدرم خیلی دلش می‌خواست مهندسی بخوانم. دوسال در ایران درس خواندم و بعد واحدهایم را به دانشگاه انگلیس انتقال دادم و همانجا درسم را تمام کردم. بعد از انقلاب به ایران برگشتم. در آن سال‌ها کار کردن در رشته‌ی عمران آن هم برای یک زن، وضعیت نابسامانی داشت. به خاطر همین ترجیح دادم از تخصص دیگری استفاده کنم و آن هم زبان انگلیسی بود. به عنوان مترجم وارد شرکتی شدم که علی رغم این که فکر می‌کردم یک شرکت بازرگانی است، ولی یک شرکت حمل و نقل بود.»

او در ارتباط با قدرت زنان گیلانی گفت: «من ژن گیلانی دارم و تاریخ و شرایط جغرافیایی، به مردمان آن منطقه، سخت کوشی را آموخته. اگر به خانم‌های گیلانی نگاه کنید می‌بینید که در مزرعه‌هایشان زن‌ها بیشتر از مردها کار می‌کنند.»

خانم سیده فاطمه مقیمی در ارتباط با خانه داری می‌گوید: «من بعد از کار وقتی به خانه می‌رسم، انگار تازه زندگی‌ام را شروع کرده‌ام. من در سال ۵۹ ازدواج کردم. همسرم مشوق من بوده و هست. من به کار خانه علاقه دارم و دوست دارم کارهای خانه را خودم انجام بدهم. گاهی اوقات وقتی به خانه می‌رسم، قبل از عوض کردن لباس، قابلمه را روی اجاق می‌گذارم. دوست دارم این کارها را به شکل سنتی انجام بدهم. هنوز کف خانه را با دستمال تمیز می‌کنم! به دستانم نگاه کنید، معلوم می‌شود! خانۀ من نسبتاً بزرگ است ولی همیشه تمیز نگهش می‌دارم. با این حال خوشم نمی‌آید به من بگویند خانه دار، حتی خوشم نمی‌آید بگویند زن. قبل از هر چیز و بیشتر از هر چیز می‌خواهم یک “آدم” باشم.»

از او سؤال شد که آیا شما واقعاً بانوی میلیاردر ایران هستید؟

خانم دکتر مقیمی در جواب به این سؤال پاسخ دادند: «اولاً امروز هر کسی که در تهران یک خانه‌ی معمولی داشته باشد، میلیاردر است. ولی نگاه بدی که به اصطلاح میلیاردر در جامعه ما وجود دارد، درست نیست. در دین اسلام سرمایه داشتن کاملاً قابل قبول است. تنها چیزی که مهم است، راه به دست آوردن سرمایه است. آنچنان که همه تصور می‌کنند، من سرمایه مالی چندانی ندارم، اما به خاطر انرژی‌ها و روابط انسانی که دارم، مولتی میلیارد هستم.

افتخارات خانم دکتر مقیمی

خانم دکتر سیده فاطمه مقیمی مؤسس و مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین الملل است و در کار گروه‌های مرتبط با موضوع حمل و نقل همکاری‌های زیادی دارد. فاطمه مقیمی در سال ۲۰۱۲ به عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام انتخاب شد.

او دارای مدرک لیسانس مدیریت بازرگانی و راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت بازرگانی گرایش تحول، دکترای (DBA) مارکتینگ و دکتری تخصصی کارآفرینی بین‌الملل است. دکتر مقیمی مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین‌الملل سدیدبار است و در کارگروه‌های مرتبط با موضوع حمل‌ونقل همکاری‌های زیادی دارد. به علاوه او در سال ۲۰۱۶ عنوان نخستین کارآفرین برتر زن را در کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت آسیا و اقیانوسیه (CACCI) از آن خود کرد.

چاپ زندگی نامه این بانوی موفق ایرانی

رضا یادگاری و مهشید سنایی فرد بنیانگذاران مجموعه کتاب‌های کارآفرینان بزرگ ایرانی، زندگینامه سید فاطمه مقیمی را با همکاری مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف به عنوان کتابی درسی تحت عنوان کارآفرینی به شیوه سیده فاطمه مقیمی، اولین بانوی بنیانگذار صنعت حمل و نقل و کشتیرانی خصوصی در ایران نوشته و منتشر کرده‌اند.

کلام پایانی

باید از زندگی این کارآفرینان موفق درس گرفت که زن بودن و مرد بودن ملاکی بر موفقیت افراد نیست و همه می‌توانند با عزم و ارده قوی و به دنبال آن پشتکار به موفقیت‌های روز افزون برسند.

کشتی بادبانی کسب و کارتان را با انگیزه، در تلاطم امواج به مقصد مطلوب هدایت کنید.

پست قبلیNext Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 30 = 38